UN GUERRER LLUITA FINS EL FINAL

diumenge, 18 de novembre de 2012

ULTRA TRAIL GR-92 camí de Ronda 225 Km Non-stop


Preperats per viure un altre Gran Aventura

 A primers de la dècada dels anys setanta del segle XX, els clubs, agrupacions i federacions del país Francès, varen començar a recuperar camins que eren utilitzats en els anys trenta i quaranta del segle passat, netejant-los de vegetació, marcant el seu recorregut (actualment són una ratlla blanca i una vermella) i dibuixant plànols. Aquest camins els varen batejar amb el nom de Grans Recorreguts, amb les inicials GR, seguits d’un número per identificar-los. A Espanya, hi ha més de seixanta GR, A Catalunya de GR, tenim uns 9.000 quilòmetres. El primer GR va ser el GR-1 que va de Besalú fins la província de Burgos. El més conegut és el GR-11 que travessa tot els Pirineus.

Un d’aquests és el GR-92, (que es va inaugurar l’any 1992, i se li va posar aquest número en memòria de les Olimpíades de Barcelona, ja que li corresponia un altre número) i va de Port Bou, fins al sud d’Ulldecona, passant pel litoral. Aquest sender s’ha fet unint camins de ronda que feien servir els habitants de temps pretèrits per anar de població en població, son camins estrets i pedregosos i de mala petja, que feien servir els estraperlistes, els contrabandistes i la Guàrdia Civil per vigilar el litoral.

Resulta que hi ha dos gironins que pretenen fer un tram d’aquest sender, concretament tot el GR-92 del litoral gironí, que passen per les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà i La Selva, i per 27 poblacions. Hi correspon a 225 quilòmetres i 5.500 metres de Desnivell positiu. L’objectiu és fer-ho corrents, només pararan per menjar, per fer-ho amb unes 40 o 45 hores. Si ho aconsegueixen serien els primers en aconseguir-ho, ja que no hi ha registres de que ningú ho haguí fet d´una sola atacada (Non-stop).

Aquests dos gironins són experts corredors de muntanya, especialment en les ultra distàncies. Com a esportistes tenen uns currículums sorprenents, han estat als Alps, al Himàlaia, a l’Àfrica, etc. I han assolit les curses més prestigioses i més dures del món com: L´Ultra trail del Montbanc, Marathon des Sables, Tor des Geants, etz, etz..., Es tracta de l’Ernest Alegrí Llobet de 53 anys, i d’en Joel Jaile Casademont de 29 anys. Els dos treballen en fàbriques de diferents empreses de les nostres contrades, i és van conèixer fent la cursa de la Ronda dels Cims a Andorra (de 170 km i 13.000m de desnivell positiu), esperem que la seva gran experiència a muntanya els ajudi a complir aquesta gran aventura de mar i muntanya, el pròxim 14 de Desembre.